Logo Het Connectief Gent: rode cirkel met spiraal

Ontmoetingen

Verbindende ontmoetingen 

voor lotgenoten, gelijkgestemden en literatuurliefhebbers

Nood aan verbinding? Het Connectief organiseert literaire ontmoetingen waar je met gelijkgestemden en lotgenoten samenkomt rond intense thema’s of gebeurtenissen. Samen beleven we een warme bijeenkomst vol literatuur, muziek en rituelen. We bereiden iets lekkers, laten ons inspireren en genieten van het zelfgemaakte hapje. Als je dat wenst, krijg je ruimte om jouw verhaal te doen. Ontmoet in een veilige context, al dan niet samen met vrienden of familie, mensen met gelijkaardige interesses, ervaringen of mensen die door een zelfde fase in het leven gaan.

Waarom?


Velen voelen de nood om te delen wat hen bezighoudt of wat hen overviel. We zoeken houvast, sociale verbinding, gesprekspartners, beleving. Gelijkgestemden of lotgenoten ontmoeten doet deugd, het maakt ons weerbaarder. Tegelijk ontdek je dat iedereen eenzelfde gebeurtenis toch anders ervaart. Het stelt je open voor de ander, nodigt uit tot gesprek en stemt tot nadenken. 

Daarom brengt Het Connectief mensen samen rond tafel. Samen tafelen schept een band, een vertrouwen. Luisteren naar teksten en muziek, eten maken en tijd nemen zorgen voor een samenhorigheidsgevoel in een veilige context. Tijdens de bijeenkomsten raken alle deelnemers verbonden met elkaar. Na afloop kan wie wenst verder met z’n verhaal terecht bij de andere aanwezigen.

Beeld Frank Vanhooren
Kruiden Het Connectief
thee
popcorn connectief
ontmoeting ouderschap: gloria
Ontmoeting ouderschap
Klimaat bezorgdheid
Ouderschap


Waarover?


De bijeenkomsten draaien rond specifieke gebeurtenissen die een mijlpaal kunnen betekenen in jouw leven of rond een gedeelde interesse. Denk aan liefde, ouderschap, geboorte of rond burn out, ziekte, werkloosheid. Andere ontmoetingen nemen ecologie, afrodisiaca of de zee als uitgangspunt. 


Het thema loopt als een rode draad door de teksten, de muziek en het eten. Zelfs de bereiding van de kleine plantaardige versnapering vormt een ritueel dat mee betekenis geeft aan de samenkomst. 


Sommige thema's dienen ook als teambuilding voor organisaties die de verbondenheid tussen collega’s willen verstevigen.

Waar?


Elke bijeenkomst vindt plaats op een andere locatie. Telkens ga ik op zoek naar een veilige of passende plek, die aansluiting vindt bij het thema. De meeste ontmoetingen vinden plaats in Gent of omstreken. Ondernemers die hun locatie graag open stellen voor Het Connectief kunnen steeds contact opnemen.

Wens je zelf een ontmoeting te organiseren voor vrienden of familie bij jou thuis, op het werk of met jouw vereniging? Dat kan! Neem contact op en dan bekijken we samen de mogelijkheden.

Koken, voor anderen of voor jezelf - is er iets fantastischer?

Mensen gelukkig maken door hen te laten eten,

door iets in andermans mond te stoppen...


Werk Werk Werk

Christophe Van Gerrewey

Cover book Les amants ne devraient porter que des mocassins, Joumana Haddad

Afrodite, Isabelle Allende

Afrodisiaca

Bij afrodisiaca denken we al snel aan ingrediënten die ons libido een stevige boost geven. Maar ook erotische literatuur kan lustopwekkend werken. Geen pornografisch hoogstandje, wel goed voor een sensuele sessie vol knipogen en zinnenprikkelend lekkers. 


Ideaal als alternatief vrijgezellenfeestje, maar evengoed voor vrouwengroepen die hun sensualiteit wensen te herontdekken, om deel te nemen als koppel of om gelijkgestemden te ontmoeten. Ongeacht jouw relatiestatus of seksuele voorkeuren. 

Momenteel staat er geen bijeenkomst gepland. Neem contact mocht je zelf een ontmoeting willen organiseren. 


Ouderschap

Vader of moeder zijn gaat gepaard met alle mogelijke bezorgdheden, twijfel, vermoeidheid, frustratie, geluk en fierheid die er maar bestaan. We leggen ons oor te luisteren bij verhalen, vinden troost en begrip in de literatuur,  dompelen ons onder in rituelen en maken samen een  fruitige lekkernij.  


Dit gaat niet over opvoeding, wel over grote en kleine emoties die bij het ouderschap komen kijken. Een fijne beleving voor alle soorten ouders; perfectionistische, twijfelouders, plusmama's of - papa's, adoptieouders, pleegouders, ouders van een kind met special needs ... 


Volgende ontmoeting op maandag 10 oktober tijdens de 10-daagse van de veerkracht. Reserveer hier je plaats.

Cover book Brief aan Cooper en de wereld, Dalila Hermans

Brief aan Cooper en de wereld, Dalila Hermans

Weer Connecteren 

Na een lange coronaperiode vol thuiswerk en isolement brengt deze sessie deelnemers weer met elkaar in contact en in verbinding. Aan de hand van teksten, muziek en wat lekkers beleven we deze sessie samen, niet digitaal! Voel opnieuw wat contact en connectie doet met lichaam en geest.


Een verbindende samenkomst voor mensen die connectie zoeken met anderen, die professioneel zoekend zijn of met een burn-out kampen. Ook fijn voor verenigingen of groepen of onder collega's als teambuilding.


Volgende ontmoeting op woensdag 5 oktober tijdens de 10-daagse van de veerkracht. Reserveer hier je plaats.

 Klimaat

Houden de dreigende berichten rond klimaatverandering ook jou in hun greep? Je kan op verschillende manieren reageren op dat alarmerend nieuws: vluchten, vechten, verstijven of verbinding zoeken met anderen. Het Connectief gaat voor die laatste optie: connectie als middel tegen klimaatangst.


Deel je bezorgdheid over de toekomst van ons klimaat op dit verbindende ontmoetingsmoment. We zoeken houvast bij literatuur van onder meer Low Impact Man Steven Vromman en de klimaatdichters. Een samenkomst die iedereen verbindt door gedeelde bekommernissen en via reinigende, immuniteit versterkende drankjes. 


Momenteel staat er geen bijeenkomst gepland.
Zelf deze bijeenkomst organiseren met jouw organisatie of onder collega's? Contacteer ons via claire@hetconnectief.be.

Cover book Brief aan Cooper en de wereld, Dalila Hermans

Reactie van enkele deelnemers

"Claire gidst je vol naturel door welgekozen literatuurfragmenten en muzikale pareltjes, op tijd voorzien van een lekker hapje en drankje. Samen met onbekenden connecteer je op die manier verbazend snel, op basis van gedeelde ervaringen, persoonlijke ontboezemingen en altijd een vleug humor. Inspirerend, verrassend en als ervaring eigenlijk niet te missen." 


Katrien

"Een fijne manier van samenkomen. Claire's selectie van literatuurfragmenten, muziek en samen een hapje maken is zeer inspirerend."


Shanna

"Op zoek naar een unieke ervaring? Laat je jou graag verrassen, verwonderen, verrijken, verbinden en alle 'ver-' woorden die schoonheid en liefde verwoorden, schrijf je dan zeker eens in voor een volgend Connectief-moment. Je weet niet waar je aan begint maar je bent blij dat je er bij was."


Lien

Interesse?

Deelnemen

Iedereen welkom


Bekijk het aanbod in de kalender en blijf op de hoogte van de sessies via de nieuwsbrief of volg Het Connectief op facebook.

Zelf organiseren

Voor verenigingen, familie, vrienden...

Voor minimum 6, maximum 14 personen op een locatie naar keuze.

Neem contact via claire@hetconnectief.be.


FAQ

Praktische info


Praktische info via het facebookevent van de sessie. Vooraf reserveren noodzakelijk


Nog vragen over de sessies? Bekijk eerst de FAQ-lijst. Vind je daar geen antwoord, contacteer me dan gerust via claire@hetconnectief.be.

FAQ over de ontmoetingen


Wat kan ik verwachten?

De samenkomsten zijn bijeenkomsten onder gelijkgestemden. Ik werk telkens rond een bepaald thema met literaire teksten, muziek, ingrediënten en rituelen. Het is een heel veilige context om je ervaringen vrijblijvend te delen en nieuwe mensen te leren kennen. Een ontmoeting duurt ongeveer 2 uur, zonder pauze. Wie wenst, kan achteraf nog blijven napraten.


Uit hoeveel personen bestaat de groep?
Ik geef ontmoetingen voor groepen van minimum 6, maximum 14 personen.


Voor wie zijn de bijeenkomsten?

Iedereen die nood heeft aan verbinding of om gelijkgestemden te ontmoeten is welkom. Voor mensen met een groot hart voor literatuur, ongeacht leeftijd, afkomst, origine, geaardheid, beperking...


Kan ik ook zelf mijn verhaal doen?

De avond kent een vast verloop met ruimte voor wie wenst om zelf iets te vertellen. Wie zin heeft in een verder gesprek, kan achteraf bij de andere deelnemers terecht en verhalen uitwisselen. Verwacht je niet aan een praatgroep of therapie!

Ik ben helemaal geen boekenkenner. Is dit iets voor mij?
Je hoeft geen boekenwurm te zijn of veel te weten over literatuur. De uitgekozen fragmenten dienen om mee het gesprek te sturen rond de topics die aan bod komen.


Ik ben anderstalig, kan ik komen?

De bijeenkomsten gaan door in het Nederlands. Je begrijpt best voldoende Nederlands om te kunnen volgen en om de literaire teksten te verstaan. Als je zelf iets vertelt, kan dat in het Engels of het Frans.


Wat stelt het hapje voor?

Het eten dat we samen bereiden is een klein hapje, gebaseerd op ingrediënten die op één of andere manier een link hebben met het thema. Verwacht je niet aan een maaltijd, het gaat eerder om een kleine versnapering, wat fruit, een drankje.


Ik heb voedselallergieën. Wordt hier rekening mee gehouden?
Alle hapjes zijn 100% plantaardig. Bij inschrijving heb je de mogelijkheid om aan te geven of je intoleranties hebt, zodat ik er rekening mee kan houden.

Hoe kan ik reserveren?
Vooraf reserveren is verplicht en kan via het inschrijvingsformulier op de website. Je reservatie is pas definitief na betaling. 


Ik heb betaald maar kan niet komen.

Reservaties worden niet terugbetaald. Schenk ze gerust door aan of je mag ook de facebookpagina van Het Connectief gebruiken om de tickets door te verkopen. 


Hoeveel kost een ontmoeting?

De prijs is afhankelijk van het thema. Reken op €20 à €25 per persoon. Je vindt alle info telkens in het facebookevent. In de prijs is alles inbegrepen: de ingrediënten voor het hapje, al het kookmateriaal en de boeken, de secure uitwerking volgens verbindende methodieken, enzovoort... Er zijn geen kortingstarieven.


Kan ik zelf een ontmoeting boeken?

Elk thema kan je ook boeken voor jouw vereniging, als teambuilding, voor familie of vrienden. De ontmoetingen kunnen dan doorgaan bij jou thuis, op het werk of een andere locatie naar keuze. Vraag vrijblijvend meer informatie of een offerte aan. 

Geen mens is een eiland, ieder van ons is een schiereiland,

vrijwel aan alle kanten omgeven door zwart water,

maar toch een beetje verbonden met andere schiereilanden.

Amos Oz

Een verhaal van liefde en duisternis