Logo Het Connectief Gent: rode cirkel met spiraal

Inclusief communiceren 

Inclusieve communicatie

Advies, vormingen, lezingen en begeleiding voor organisaties en bedrijven

Inclusieve communicatie houdt in dat je binnen je doelgroep zoveel mogelijk mensen probeert te bereiken. Je verbreedt het publiek dat zich in jouw reclame herkent doordat je inclusief werkt, vrij van stereotypen. Dit doe je door een realistisch beeld weer te geven van onze maatschappij, van jouw doelgroep in zijn diversiteit. Zo lijkt jouw beeldvorming op de wereld waarin jouw doelgroep leeft.


Het Connectief staat met andere woorden voor verbindende communicatie die een weerspiegeling is van de huidige maatschappij. Onze maatschappij is heel heterogeen en divers. Mensen van alle leeftijden, los van de stereotype vrouwen- of mannenrol, met diverse seksuele voorkeuren en samenlevingsvormen, met en zonder migratieroots, met en zonder beperking, van verschillende socio-economische achtergrond, ... allen maken ze deel uit van jouw doelgroep. Verlies hen niet! Zorg dat elk van hen zich kan herkennen in jouw communicatie, dat ze zich door jou gehoord en aangesproken voelen. Ga op zoek naar de raakvlakken tussen al deze mensen en denk inclusief. Ik help jou hier graag bij!

Waarvoor kan je bij Het Connectief terecht?

coaching en advies inclusieve communicatie, Het Connectief, Gent

Coaching en advies

Hoe kan je je klantenbereik verbreden en diversiteit en inclusie integreren in je communicatiebeleid en marketingplan? Van coaching, vorming of lezing tot marketingplan op maat.

doorlichting en onderzoek, Het Connectief, Gent

Doorlichting en onderzoek

Samen met een focusgroep die jouw gewenste doelgroep representeert, onderzoeken we hun  leefwereld en verwachtingen. We scannen de inclusiviteit van jouw processen, communicatie- en diversiteitsbeleid en komen samen tot een actieplan. 

toegankelijk en inclusief schrijven, Het Connectief, Gent

Toegankelijk en inclusief schrijven

Hoe maak je je communicatie toegankelijk voor iedereen? Inclusief voor anderstaligen, nieuwkomers, blinde en slechtziende mensen, genderneutraal ... Als 'sensitivity reader' lees ik graag jouw teksten na. Zelf aan de slag? Vraag dan advies of boek een lezing.

Communicatie freelancer, Het Connectief, Gent

Losse communicatieopdrachten

Worstel je me de toegankelijkheid van je website of rond genderneutraal taalgebruik? Hulp nodig bij andere praktische communicatiezaken? Ik voer ze graag voor je uit. Als 'sensitivity reader' herschrijf ik ook jouw dossiers, teksten of vacatures in inclusief correct taalgebruik.

Virginia Woolf - The Waves

The impossible desire to embrace the whole world with the arms of understanding.

Sensitivity reading

Een inclusieve tekst schrijven die niemand uitsluit, daar heb je de juiste gevoeligheid voor nodig. Vandaar de benaming 'sensitivity reader' natuurlijk.


Met de juiste aandacht voor genderneutraliteit, etnisch correct taalgebruik, toegankelijkheid enz... herschijf ik graag jouw dossiers, vacatures, interne en externe communicatieteksten... in heldere en inclusieve bewoordingen.


Professonialiseringsworkshops voor leerkrachten en leerlingen educatieve bachelor en master

Sta je als leerkracht voor een mondige klas? Dan werd je waarschijnlijk al aangesproken op je binaire taalgebruik of ‘witte’ leeslijsten. Of misschien is de diverse samenstelling van je klas een grote uitdaging. 

De professionaliseringsworkshops van Het Connectief geven tools en woordenschat tot inclusief lesgeven.

Inclusieve kalender 2023

Inclusieve communicatie houdt rekening met ieders leefwereld. Met deze inclusieve kalender van Michael Page kan je ook in 2023 stil staan bij belangrijke dagen die minder vanzelfsprekend op de feestkalender staan. Een handige tool om inclusiever te zijn in je communicatie en personeelsbeleid.

REFERENTIES

Lezing op Binnenkoppers


“Heel duidelijk en gebald. Bedankt voor de inspirerende lezing!”

Focusgroep gender en seksuele oriëntatie


“Dank voor je constructieve en waardevolle bijdragen.”


Communicatiebureau Reputations

Lezing inclusief taalgebruik


"Nog eens bedankt voor je presentatie. Ze heeft ondertussen al voor enkele stevige gesprekken en discussies geleid, wat goed is, want het zet mensen aan tot denken!"


Bart Serrien
Communicatiedienst
Provincie Antwerpen


Teambuilding

Thuiswerk, hoge werkdruk, naweeën van corona... er zijn veel redenen waarom collega's niet altijd vlot de juiste connectie vinden in het team.

Deze teambuilding brengt collega's weer met elkaar in contact en in  verbinding. Aan de hand van teksten, muziek en wat lekkers beleven we deze sessie samen, niet digitaal! Voel wat contact, tjid nemen en luisteren naar elkaar doet met lichaam en geest. En ontdek wat jouw collega nodig heeft om zich goed te voelen op het werk.

Hoe zorg je ervoor dat medewerkers zich thuis voelen in een team? Dat je ook in hart en nieren een inclusieve orrgnaisatie bent? Dat je elkaar voldoende kent om te weten wat je collega nodig heeft om zich goed te voelen op het werk. En hoe krijg je de neuzen in dezelfde richting?


Deze teambuildingsactiviteiten zorgen voor een intenser en diepgaander contact tussen collega's. We vertrekken vanuit tekstfragmenten om samen in gesprek te gaan. Afgewisseld met kleine kookmomentjes en samen genieten van het hapje. Voor meerwaardezoekers die de onderlinge connectie en inclusie in het team willen verstevigen.


“Dankzij de workshop met Claire leerden we elkaar als collega’s op nieuwe manieren kennen en waarderen. De literaire insteken gaven het geheel een verdiepende laag en maakten het op een ongedwongen manier heel persoonlijk.


Claires zachte, warme aanpak haalde schoonheid naar boven. Dankbaar voor deze verrijkende ervaring met ons team.”


Platform-K

Samen connecteren

Bezorgd om het klimaat?

Je draagt als bedrijf of organisatie duurzaamheid hoog in het vaandel. Hierdoor vraag je van je medewerkers klimaatbewustzijn en ecologisch verantwoordde keuzes binnen hun jobgebied. Maar hoe krijg je alle neuzen in dezelfde richting?


Tijdens deze teambuilding gaan we in gesprek over het klimaat. Hoe sta jij tegenover de klimaatopwarming? Welke bezorgdheden spelen er? En welke 'opofferingen' ben je bereid te doen? Een fijne bijeenkomst waar elke mening tot z'n recht komt en je je bezorgdheden kan delen. We maken ook samen enkele fijne drankjes met fijne weetjes over kruiden en immuniteitsversterkende ingrediënten.

Praktisch


  • Ik geef deze teambuilding graag bij u op kantoor. Voor wie wenst, kan dit ook op verplaatsing.
  • Voor kleine teams van minimum 6, maximum 15 personen.

Interesse?

Communicatie
advies

Voor bedrijven en organisaties

Coaching, doorlichting of advies nodig?
Interesse in een lezing of een communicatieplan op maat? Neem contact of vraag vrijblijvend een offerte aan.


Volg Het Connectief op LinkedIn.

Losse communicatie

opdrachten

Voor bedrijven en organisaties

Worstel je rond toegankelijke teksten of heb je een extra communicatiekracht nodig? Ik help je graag!

Neem contact via claire@hetconnectief.be.

Verbindende teambuilding

Voor teams van max. 15 personen

Verhoog de verbondenheid tussen collega's met een warme teambuilding. Maak opnieuw connectie na een lange periode van thuiswerk.


Lees meer en vraag vrijblijvend een offerte aan.