Logo Het Connectief Gent: rode cirkel met spiraal

Inclusief communiceren 

Inclusieve communicatie

Advies, vormingen, lezingen en begeleiding voor organisaties en bedrijven

Inclusieve communicatie houdt in dat je binnen je doelgroep zoveel mogelijk mensen probeert te bereiken. Je verbreedt het publiek dat zich in jouw reclame herkent doordat je inclusief werkt, vrij van stereotypen. Dit doe je door een realistisch beeld weer te geven van onze maatschappij, van jouw doelgroep in zijn diversiteit. Zo lijkt jouw beeldvorming op de wereld waarin jouw doelgroep leeft.


Het Connectief staat met andere woorden voor verbindende communicatie die een weerspiegeling is van de huidige maatschappij. Onze maatschappij is heel heterogeen en divers. Mensen van alle leeftijden, los van de stereotype vrouwen- of mannenrol, met diverse seksuele voorkeuren en samenlevingsvormen, met en zonder migratieroots, met en zonder beperking, van verschillende socio-economische achtergrond, ... allen maken ze deel uit van jouw doelgroep. Verlies hen niet! Zorg dat elk van hen zich kan herkennen in jouw communicatie, dat ze zich door jou gehoord en aangesproken voelen. Ga op zoek naar de raakvlakken tussen al deze mensen en denk inclusief. Ik help jou hier graag bij!

Waarvoor kan je bij Het Connectief terecht?

coaching en advies inclusieve communicatie, Het Connectief, Gent

Coaching en advies

Hoe kan je je klantenbereik verbreden en diversiteit en inclusie integreren in je communicatiebeleid en marketingplan? Van coaching, vorming of lezing tot marketingplan op maat.

doorlichting en onderzoek, Het Connectief, Gent

Doorlichting en onderzoek

Samen met een focusgroep die jouw gewenste doelgroep representeert, onderzoeken we hun  leefwereld en verwachtingen. We scannen de inclusiviteit van jouw processen, communicatie- en diversiteitsbeleid en komen samen tot een actieplan. 

toegankelijk en inclusief schrijven, Het Connectief, Gent

Toegankelijk en inclusief schrijven

Hoe maak je je communicatie toegankelijk voor iedereen? Inclusief voor anderstaligen, nieuwkomers, blinde en slechtziende mensen, genderneutraal ... Als 'sensitivity reader' lees ik graag jouw teksten na. Zelf aan de slag? Vraag dan advies of boek een lezing.

Communicatie freelancer, Het Connectief, Gent

Losse communicatieopdrachten

Worstel je me de toegankelijkheid van je website of rond genderneutraal taalgebruik? Hulp nodig bij andere praktische communicatiezaken? Ik voer ze graag voor je uit. Als 'sensitivity reader' herschrijf ik ook jouw dossiers, teksten of vacatures in inclusief correct taalgebruik.

Virginia Woolf - The Waves

The impossible desire to embrace the whole world with the arms of understanding.

Sensitivity reading

Een inclusieve tekst schrijven die niemand uitsluit, daar heb je de juiste gevoeligheid voor nodig. Vandaar de benaming 'sensitivity reader' natuurlijk.


Met de juiste aandacht voor genderneutraliteit, etnisch correct taalgebruik, toegankelijkheid enz... herschijf ik graag jouw dossiers, vacatures, interne en externe communicatieteksten... in heldere en inclusieve bewoordingen.


Professonialiseringsworkshops voor leerkrachten en leerlingen educatieve bachelor en master

Sta je als leerkracht voor een mondige klas? Dan werd je waarschijnlijk al aangesproken op je binaire taalgebruik of ‘witte’ leeslijsten. Of misschien is de diverse samenstelling van je klas een grote uitdaging. 

De professionaliseringsworkshops van Het Connectief geven tools en woordenschat tot inclusief lesgeven.

Inclusieve kalender 2023

Inclusieve communicatie houdt rekening met ieders leefwereld. Met deze inclusieve kalender van Michael Page kan je ook in 2023 stil staan bij belangrijke dagen die minder vanzelfsprekend op de feestkalender staan. Een handige tool om inclusiever te zijn in je communicatie en personeelsbeleid.

REFERENTIES

Lezing op Binnenkoppers


“Heel duidelijk en gebald. Bedankt voor de inspirerende lezing!”

Focusgroep gender en seksuele oriëntatie


“Dank voor je constructieve en waardevolle bijdragen.”


Communicatiebureau Reputations

Lezing inclusief taalgebruik


"Nog eens bedankt voor je presentatie. Ze heeft ondertussen al voor enkele stevige gesprekken en discussies geleid, wat goed is, want het zet mensen aan tot denken!"


Bart Serrien
Communicatiedienst
Provincie Antwerpen


Interesse?

Communicatie
advies

Voor bedrijven en organisaties

Coaching, doorlichting of advies nodig?
Interesse in een lezing of een communicatieplan op maat? Neem contact of vraag vrijblijvend een offerte aan.


Volg Het Connectief op LinkedIn.

Losse communicatie

opdrachten

Voor bedrijven en organisaties

Worstel je rond toegankelijke teksten of heb je een extra communicatiekracht nodig? Ik help je graag!

Neem contact via claire@hetconnectief.be.

Verbindende teambuilding

Voor teams van max. 15 personen

Verhoog de verbondenheid tussen collega's met een warme teambuilding. Ontdek het aanbod bij de ontmoetingen.

Lees meer en vraag vrijblijvend een offerte aan.