Logo Het Connectief Gent: rode cirkel met spiraal

Over Het Connectief

Jezelf gerepresenteerd zien in onze samenleving en in je eigen leefwereld, het draagt bij tot ons mentale welzijn en onze veerkracht. Het sterkt je dat je niet alleen staat in wat je meemaakt en laat je voelen dat je er bij hoort en mag zijn wie je bent.


Daarom zet Het Connectief in op herkenbaarheid, op inclusieve communicatie waarin iedereen zich herkent en op verbindende ontmoetingen voor lotgenoten en gelijkgestemden.

inclusie, communicatie, freelancer, Gent

Coaching, advies, lezingen en ondersteuning voor een inclusief communicatiebeleid

Wil ook jij met je bedrijf of organisatie meer mensen aanspreken en je klantenbereik verhogen? Met Het Connectief coach en ondersteun ik jou of jouw team om  meer inclusie en diversiteit te laten weerspiegelen in je marketing en beeldvorming. Samen gaan we op zoek naar de juiste communicatiestrategie op maat van jouw organisatie. We verbreden het publiek dat zich in jou herkent door inclusief te werken, vrij van stereotypen.

Want als je beeldvorming een weerspiegeling is van de maatschappij, bereik je veel meer mensen dan wanneer je  vanuit vaste stereotypen vertrekt.

Het Connectief staat er graag voor jouw bedrijf of organisatie. Volg Het Connectief op LinkedIn voor alle nieuws en artikelen over inclusieve communicatie.

verbinding, ontmoeting, connectie, Gent

Verbindende ontmoetingen voor lotgenoten en gelijkgestemden

Nood aan verbinding? Het Connectief organiseert deelcirkels en ontmoetingen waar je met gelijkgestemden en lotgenoten samenkomt rond een mijlpaal of intense gebeurtenis uit jouw leven. Samen beleven we een warme bijeenkomst vol literatuur, muziek, gesprekken en rituelen. We bereiden iets lekkers en genieten van  een gedeelde ervaring en van het zelfgemaakte hapje.

Voor mensen met een hart voor literatuur die graag connectie aangaan met gelijkgestemden. De meeste ontmoetingen vinden plaats in Gent, maar je kan ze ook boeken bij jou thuis of op locatie.

De ontmoetingen van Het Connectief zijn er voor elke persoon of vereniging die graag verbinding aangaat met gelijkgestemden. Volg alle nieuws over de ontmoetingen via Facebook en via de nieuwsbrief.

Wie ben ik?

Claire Van Trimpont, boekenwurm en kookfanaat, gebeten door communicatie, inclusie en diversiteit.

Na mijn studies Germaanse Talen en Theaterwetenschappen speelde mijn loopbaan zich af als communicatie- en beleidsspecialist in de culturele en vervolgens de socio-culturele sector. Het creatieve, de passie en het bezig zijn met cultuur en met mensen sprak me erin aan. Mijn focus lag daarbij steeds op diversiteit en inclusie. 

Ik ben een empathisch persoon, een verbinder. Ik wil graag tegengif bieden aan de polarisering, mijn eigen kleine steentje bijdragen tot een betere en socialere wereld. Tijdens corona voelde ik nog meer dan anders de nood om samen te komen, te voelen dat je niet alleen staat in wie je bent of wat je meemaakt. En ik merk steeds weer dat anderen die behoefte met mij delen en hoe versterkend zo'n ontmoetingen werken. Zo werd Het Connectief geboren.

Mijn passies zijn literatuur, muziek en koken (lekker, ecologisch, gezond, met een klemtoon op veganisme). Daarnaast geloof ik in de kracht van rituelen. Rituelen, samen dingen beleven, op zoek gaan naar wat ons bindt, kan mensen aansterken en een warm gevoel geven. Andere mensen dit kunnen bieden, geeft ook mij energie!

Claire Van Trimpont, inclusieve communicatie Gent, Het Connectief

Opleidingen & ervaring

Veertien jaar lang deed ik ervaring op in marketing en communicatie. Dit verzilverde ik vooral als Hoofd Marketing en Communicatie bij Handelsbeurs Concertzaal. Ik coördineerde er de communicatie en werkte er het diversiteitsbeleid uit. 


Na aanvullende studies uit de master Gender en Diversiteit, ging ik aan de slag in de socio-culturele sector. Voor mijn opleiding 'Disability Studies' werkte ik rond communicatie en publiekswerking voor mensen met een beperking. Als beleidsmedewerker bij Symfoon zette ik mee mijn schouders onder meer inclusie voor blinde en slechtziende personen. 


Deze combinatie van opleidingen en ervaring maakt mij een expert in communicatie en diversiteit. Als communicatiecoach sta ik dan ook voor een inclusief communicatiebeleid.


  • Master Germaanse Talen
  • MaNaMa Theaterwetenschappen
  • 'Disability Studies', master Gender & Diversiteit
  • 'Diversity, Equality and Inclusion in Organizations', master Gender & Diversiteit

  • Interculturele diversiteit, IN-Gent
  • Vlerick Marketing Colloquium: Infinity Marketing
  • Reageren op Haatspraak, Tumult 
  • Etnomarketing bij Icons and Kings

  • Coachingstraject veganistisch koken
  • Talrijke theateropleidingen bij Wisper

   

Boeken hebben mij als kind, als puber, van de wanhoop gered;

dat heeft me ervan overtuigd dat cultuur het hoogste goed is,

en het lukt me niet die overtuiging kritisch te beschouwen.

Simone De Beauvoir


Referenties

Vormingen


Munt Uit, Gent

Bij De Vieze Gasten, Gent.

De Studio, Antwerpen

AMUZ, Antwerpen

Amazone, Brussel

Explore Brussels, Brussel

Eva BXL, Samen voor een diploma

FOD Sociale Zekerheid, DG HAN Brussel

Plantyn Hogeschool Antwerpen

Universiteit Antwerpen - CNO

MAAK, DKO Knokke

Vlaams Audiovisueel Fonds, Brussel

Kosh, pedagogische studiedag Herentals

Danspunt, D'Inspiratiedag Brussel


Focusgroepen


Literatuur Vlaanderen

Sensoa, www.allesoverseks.be

Konekt, Gent

Sensitivity reading


FiloSprook, filosofisch spel voor kinderen

Schoolreglementen

Arbeidsreglementen

Lezingen


Binnenkoppers, Gent

Communicatiedienst Provincie Antwerpen

Kindvriendelijke Aarschot

Huis van het kind, Wielsbeke

Onderwijscentrum stad Gent

Inspiratiedag Vonk vzw

DKO zorgleerkrachten Turnhout


Coaching


Weder, zelfplukbloemenboerderij Mariakerke

Konekt, Gent

Partners en locaties

Lokaal


Lokaal is een ontmoetingsplek vol liefde voor gezond lokaal eten in hartje Gent. Je komt er tot rust, vindt er plantaardig lekkers en kan er terecht voor de nodige dosis goede raad bij  ecologische vraagstukken. Soms slaan ze de handen in elkaar met andere gelijkgezinde zielen, zo ook met Het Connectief.  

Museum Dr. Guislain


Bij het Guislain staat psychisch welzijn centraal. "We zijn de zuurstof, vuren de dialoog aan en doorbreken het stigma", vermeldt de website. Net waar Het Connectief ook voor staat. Bovendien zijn ze een gastvrije plek, ook voor de ontmoetingen van Het Connectief.

Gentse Spruiten vzw


Gentse Spruiten ondersteunt Gentse gezinnen via ontmoetings- en speelmomenten. Een ideale uitvalbasis voor jonge ouders om een netwerk uit te bouwen in de stad. Ze stellen hun kindvriendelijke plek in de Brugse Poort graag ter beschikking van Het Connectief voor de ontmoetingen rond ouderschap. 

Faculteitsbibliotheek Psychologie en Pedagogische Wetenschappen


De Faculteitsbibliotheek Psychologie en Pedagogische Wetenschappen en de Dunant Academie voor levenslang leren zijn er niet enkel voor studenten en academici. De bibliotheek is toegankelijk voor iedereen, dus de werken kunnen ook door jou en mij geraadpleegd worden. Het Connectief snuistert er graag in de boeken. Bovendien leent de ruimte zich tot inspirerende locatie voor de ontmoetingen van Het Connectief. De bibliotheek en de Dunant Academie organiseren ook zelf lezingen en activiteiten.