Logo Het Connectief Gent: rode cirkel met spiraal

Vorming & teambuilding

Vormingen

 Vorming, opleiding en coachingstrajecten 


Het Connectief geeft opleidingen aan organisaties, bedrijven, communicatieteams en al wie baat heeft bij meer know how over inclusieve communicatie en taalgebruik. Neem vrijblijvend contact voor meer info.
Voor leerkrachten en studenten educatieve bachelor en master is er een apart professionaliseringsaanbod.

Eerder op zoek naar een spreker? Ontdek hier de lezingen.

Bovendien verzorgt Het Connectief ook graag jouw verbindende teambuildingsactiviteit.

Coaching inclusieve communicatie


Voor social profit organisaties die hun publieksbereik willen verbreden

1.


Dossier met aanbevelingen rond inclusieve communicatie.

Na het inlezen over de werking volgen gesprekken met de organisatie en het communicatieteam.
Op basis daarvan krijg je een dossier met aanbevelingen rond inclusieve communicatie en toegankelijkheid.

2.


Kort gezamenlijk onderzoek rond inclusieve communicatie.


Wat is inclusieve communicatie en waarom is het belangrijk? Wat theorie brengt iedereen op dezelfde golflengte en zorgt voor de nodige know how. Daarna bepalen we samen de doelgroepen en communicatiekanalen. Deze workshop duurt een halve dag en vormt de basis voor een aanbevelingsdossier.
 

3.


Volledige dag met het team rond inclusieve communicatie.


In de voormiddag gaan we aan de hand van wat theorie op zoek naar de doelgroepen van de organisatie, de potentiële gevoeligheden en de juiste manieren van communicatie.

In de namiddag zetten we dit om in een actieplan op het vlak van toegankelijkheid, taalgebruik, online vs offline communicatie, diversiteit en genderneutraliteit.

De resultaten worden mee opgenomen in een aanbevelingsdossier.

Referentie:
Marie-Laure Delaby
zakelijke coördinatie Bij' De Vieze Gasten

marielaure@deviezegasten.org

09 237 04 07

Bijscholing onderwijs


Vormingen voor leerkrachten en leerlingen educatieve bachelor en master

Diversiteit en genderbewustzijn

voor basisonderwijs


Is het belangrijk om in het lager onderwijs rond gender te werken? Hoe maak je kinderen genderbewust? Wat met de verschillende culturen in de klas, waarbij de één kerst viert en de ander suikerfeest? En kan je met al die verschillende gezinssamenstellingen wel nog moederdag vieren?


In deze workshop krijg je tools aangereikt om inclusief aan de slag te gaan rond deze topics en zowel kinderen als ouders op een juiste manier aan te spreken. Ook leer je hoe je kinderen zelf genderbewust maakt en toleranter voor verschillende wereldbeelden. 


  • Vragenronde rond ervaringen en vragen
  • Theorie: genderbewustzijn, wat, hoe en waarom?
  • Oefening in groepen met presentatie en feedback

Inclusief taalgebruik in de klas

voor secundair onderwijs


Wie voor de klas staat, werd waarschijnlijk al geconfronteerd met de huidige ‘woke’ generatie die je aanspreekt op je binaire taalgebruik of ‘witte’ leeslijsten. Hoe ga je daar als leerkracht mee om? En hoe kan je stevig in je schoenen staan wanneer een leerling je op een stereotype uitspraak wijst?


Een inspirerende workshop voor iedereen die genderbewuster voor de klas wil staan en op zoek is naar tools en woordenschat tot inclusief taalgebruik.


  •  Oefening rond bewustmaking
  • Theorie: wat isinclusief taalgebruik, wat, hoe en waarom?
  • Oefening: rollenspel 

Lees het interview over genderbewust taalgebruik op school voor COV Studiedienst

Teambuilding

Hoe zorg je ervoor dat medewerkers zich thuis voelen in een team? Dat je elkaar voldoende kent om te weten wat je collega nodig heeft om zich goed te voelen op het werk. En hoe krijg je de neuzen in dezelfde richting?


Deze teambuildingsactiviteiten zorgen voor een intenser en diepgaander contact tussen collega's. We vertrekken vanuit tekstfragmenten om samen in gesprek te gaan. Afgewisseld met kleine kookmomentjes, eenvoudige rituelen en samen genieten van het hapje. Voor meerwaardezoekers die de onderlinge connectie in het team willen verstevigen.


Samen connecteren

Na een lange coronaperiode vol thuiswerk en isolement moeten collega's weer de juiste connectie vinden in het team. Misschien is de dynamiek veranderd. Velen werken nog steeds van thuis, waardoor contact minder evident is. En weet je wel hoe jouw collega die lock down ervaren heeft?


Deze teambuilding brengt collega's weer met elkaar in contact en in  verbinding. Aan de hand van teksten, muziek en wat lekkers beleven we deze sessie samen, niet digitaal! Voel opnieuw wat contact en connectie doet met lichaam en geest. En ontdek wat jouw collega nodig heeft om zich goed te voelen op het werk.

Bezorgd om het klimaat?

Je draagt als bedrijf of organisatie duurzaamheid hoog in het vaandel. Hierdoor vraag je van je medewerkers klimaatbewustzijn en ecologisch verantwoordde keuzes binnen hun jobgebied. Maar hoe krijg je alle neuzen in dezelfde richting?


Tijdens deze teambuilding gaan we in gesprek over het klimaat. Hoe sta jij tegenover de klimaatopwarming? Welke bezorgdheden spelen er? En welke 'opofferingen' ben je bereid te doen? Een fijne bijeenkomst waar elke mening tot z'n recht komt en je je bezorgdheden kan delen. We maken ook samen enkele fijne drankjes met fijne weetjes over kruiden en immuniteitsversterkende ingrediënten.

Praktisch


  • Ik geef deze teambuilding graag bij u op kantoor. Voor wie wenst, kan dit ook op verplaatsing.
  • Voor kleine teams van minimum 6, maximum 15 personen.

Wees niet bang voor boeken, zelfs niet voor de meest onorthodoxe, ogenschijnlijk 'immorele' werken. Ik ben ervan overtuigd dat lezen een van de belangrijkste hulpmiddelen is die een mens kan gebruiken om zich te bevrijden.

Joumana Haddad -
Hoe ik Sheherazade heb vermoord